Kelas Tajwid Online

Kelas Tajwid Online

Hanya Dengan RM20, Anda 

Boleh Kuasai Bacaan Alquran Bertajwid tanpa perlu Hafal Nama Hukum Tajwid 


Kepada sahabat yang dihormati...

  • Rasa malu sebab masih tak boleh mengaji?
  • Huruf dah kenal. Tapi tajwid berterabur.
  • Panjang pendek main langgar je baca. Mana satu dengung ataupun tak dengung pun selalu sangat confius.
  • Seminar dan kelas dah banyak join. Macam-macam buku dah beli. 
  • ......tapi masih tak boleh mengaji dengan tajwid yang betul?


Habis tu??

Apa pilihan anda untuk boleh mengaji Alquran?


Memperkenalkan
Kelas Tajwid Online


Dalam Kelas Tajwid Online, anda akan dapat belajar topik-topik yang BEGITU PENTING sebagai kelengkapan diri bagi mengaji Alquran.



Bab 1: "Asas Tajwid Alquran"


Kenapa rasa susah sangat nak baca Alquran dengan tajwid yang betul? 

Sebab kita tak mula belajar daripada asas.


Selama beberapa tahun mengadakan kelas Alquran untuk dewasa, saya banyak tekankan pemahaman konsep.


Apabila asas 'clear'

Proses seterusnya belajar jadi lebih mudah



Bab 2: "Bacaan Panjang Pendek"


Kenapa susah sangat nak baca panjang pendek dengan betul?

Panjang pendek dalam Alquran ni dalam ilmu tajwid kita panggil Mad


Masalah yang kami selalu jumpa, ramai yang sibuk nak hafal semua nama mad.

Tapi, apabila baca tetap silap dan salah.


Tak menghairankan la kalau baca, hafal dan tak ingat sebab nama mad ni ada banyak.

Ada 19 semuanya. Iaitu:

  1. Mad Asli
  2. Mad Asli Harfi
  3. Mad Iwad
  4. Mad Badal
  5. Mad Silah Qosirah
  6. Mad Silah Tawilah
  7. Mad Lin
  8. Mad Wajib Muttasil
  9. Mad Jaiz Munfasil
  10. Mad Aridh Lissukun
  11. Mad Lazim Kalimi Musaqol
  12. Mad Lazim Kalimi Mukhafaf
  13. Mad Lazim Harfi Musaqol
  14. Mad Lazim Harfi Mukhafof
  15. Mad Tabri'ah
  16. Mad Tamkin
  17. Mad Ta'zim
  18. Mad Syahibul Badal
  19. Mad Faraq


Dalam Kelas Tajwid Online, kami kongsikan shortcut supaya boleh kuasai bacaan panjang pendek walaupun tak hafal langsung nama-nama hukum mad.


Bab 3: "Bacaan Sukun Syaddah"

"Apa cara saya nak baca bila jumpa bentuk begini ustaz?"

"Tanda ni nak baca bunyi mati ke? 

Ada lantunan ke camne nak baca ni.. Ishh, keliru saya ustaz"


Ada yang turut hadapi masalah macam ni?

Kita kongsikan cara untuk mudah nak kenalpasti cara baca sukun dan syaddah.


Secara asasnya, sukun kita bunyikan dengan bunuh bunyi huruf. (istilah kami gunakan)

Bagi syaddah pula, syaddah adalah mati hidup semula.


Nak tahu lebih lanjut?

Kita bincang detail dalam Kelas Tajwid Online.



Bab 4: "Bacaan Terang Samar-Samar"


Keliru dan pening apabila huruf ada banyak baris?


Apa cara nak bunyikan huruf apabila ada pelbagai baris?

Kenapa kita perlu bunyikan dengan bunyi berbeza?


Apa cara nak bunyikan dengan dengung atau tanpa dengung?

Adakah setiap huruf cara sebut apabila baris berlainan itu sama?


Semua persoalan ini kita jawab dalam Kelas Tajwid Online.



Pengeras?
RM20 sahaja.


Kenapa kelas mengaji kena bayar?

Kerana kualiti ilmu nya yang LUAR BIASA.


Anda dapat kualiti dan NILAI.

Jangan ingat RM20 je bermaksud barang murahan.


... boleh FOLLOW ke belajar secara ONLINE ni ustaz? mungkin sahabat kita ni boleh yakinkan anda...




...DULU TAK KENAL HURUF.. Keliru SOD DHOD THO ZHO, sekarang 90% dah MASALAH SELESAI..









...dan kalau anda masih RAGU-RAGU

tentang kualiti kelas ni, mungkin mereka
boleh MEYAKINKAN anda...














Langkah Seterusnya?
Sila pilih Kelas Tajwid Online pilihan anda di bawah....


Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
Kelas Tajwid Online - 25 Mei (Khamis) - 9.20 PM HABIS
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Pengendalian (RM)

KAEDAH PEMBAYARAN

Perhatian! Sila pilih (dengan KLIK) kaedah pembayaran yang sesuai untuk anda di bawah.

BUTIRAN PELANGGAN

Log Masuk atau